昨日製造免許交付を受けました。
葡萄を植えて8年目、醸造の勉強に
アデレード大学大学院に留学してから
10年目です。ワイナリー設立を目指して
会社を設立したのが昨年12月ですから、
長いようでもあり、またいざ動き始めてからは案外
早かったというのも実感です。
昨日は、製造開始前に要求される書類も用意していて
提出したので早速今日から仕込み開始です。
テレビ局の取材もありましたが、何せ初めてのこと
ばかりなので、大分手間取り、てこずりましたが、
何とか仕込初日は終わりました。
経験を重ねて、新しいワイナリーと機械設備にも
慣れ、要領を得てより迅速に進められるように
なりたいと思います。
ところで、10月20日の大阪のワイン関西でお世話に
なった皆様、ありがとうございました。
また、早速ご注文、引き合いなど頂き大変嬉しく
思います。今後とも宜しくお願い致します。
I received the winemaking permit from the National
Tax Agency yesterday. It is 8th year since
I planted vines and 10th year since I had been to
Adelaide University to study winemaking and grapegrowing.
I registered a company for the winery last December. So I feel
it a long journey but at the same time it did not take much
time since I decided to move forward.
I submitted other documents such as the description of winemaking
process and the details of the containers to NTA required to start
winemaking after being granted the permit. So I am lucky enough
to start winemaking just one day after the permission date.
Local TV station came to shoot the first vintage today but
I was not able to show good scenes because the process took more
time than I had expected. No wonder it was the first day I
did the process with the new machines in the new environment.
It was a bit difficult day for TV shooting but any how I finished
the memorable day in fatigue.
I wish to realize much smoother operation after certain
experiences and getting accustomed to the new facilities
as soon as possible.
By the way, I thank you all the people for coming and tasting
my wines. I was so happy to have received orders and inquiries.
Please let us keep in touch.
私の葡萄つくりワインつくり
北信州の土地と気候に適した栽培方法で、自然の恵みを最大限取り込んだ葡萄からのワインづくりを目指しています。健康的な葡萄からできた、高品質で本物の、優しくて上品なワインを追求しています。日本の食事にもよく合う、思わずにっこりしてしまうワインです。日 | 月 | 火 | 水 | 木 | 金 | 土 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |