投稿の詳細: ニュー・リリース その1 New Release 1

2010/06/02

22:50:24, カテゴリ: お知らせ・募集, 取り扱い商品  

6月15日リリース予定のワインのうち、
長野県原産地呼称認定委員会に申請を出して
もらっていた2本が無事認定されました。
シャルドネ2008と
セミヨン/ソーヴィニオン・ブラン2009
です。

シャルドネ
シャルドネ2008
750ml 3,360円

セミヨン ソーヴィニオン・ブラン
セミヨン/ソーヴィニオン・ブラン2009
750ml 2,940円

シャルドネは、かなりボディのしっかりした
味の濃いワインです。先日のワイン東京でも
おいしいという声をたくさんの方から
頂きました。グラスの中で香りが
開くのにやや時間がかかる反面、香り味とも
力強さがあり、抜栓直後より時間を
置いた方が一層おいしく感じられます。
少々ダイヤモンドが出ていますがデキャンタして
頂くと気になりません。

セミヨン/SBは、2008よりいっそうドライ
で、今はSBの香りが高いワインです。
いまでもおいしいですが、もう少し
瓶熟期間をおいた方がよりおいしくなります。
秋を過ぎてから年末以降が楽しみですね。
このワイン60%がセミヨンです。ですから
3年くらい寝かせるとセミヨンの特徴が
発揮されて、今とは違ったおいしさが
味わえます。
このブレンド、ぜひ日本食とお試しください。

Two of the newly released wines passed
sensory tasting of Nagano Appelation Control
yesterday. They are;
Chardonnay 2008
750ml \3,360.-
and
Semillon/Sauvignon Blanc 2009
750ml \2,940.-

Chardonnay is has very firm body and thick
on the palate. It was received very favorably
at the latest Wine Tokyo 2010 in Tokyo by
and among the professional tasters.
It needs longer time for its aroma to open but
its aroma and taste is very firm. You may like
it after a while of opening the bottle, say the
next day. The wine shows some diamonds but
you may not notice it after decanting.

Semillon/Sauvignon Blanc 2009 is drier than
that of 2009. Now it has prominent clear aroma
of SB. The wine is good now and will become
tastier after a while, say after this autumn
to the end of the year. As its 60%
is Semillon, you can taste different and beautiful
taste after three years of bottle maturation.
Please try this wine with any Japanese food. You will
find the marriage perfect.



楠ワイナリー 

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北信州の土地と気候に適した栽培方法で、自然の恵みを最大限取り込んだ葡萄からのワインづくりを目指しています。健康的な葡萄からできた、高品質で本物の、優しくて上品なワインを追求しています。日本の食事にもよく合う、思わずにっこりしてしまうワインです。

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