コルクを打栓した後、コルクと瓶の隙間に
溝のようなものができてワインが漏れ出る現象が
多発。コルクのせいか、何のせいかわからず数日を
費やす。どうもコルクではなさそうという結論が出て
意を決してコルカーの分解。コルクを閉める
ジョーという部品の間にコルクの小片が挟まって
ジョーが開いたままコルクを圧縮しているため
コルクを傷つけているらしいことを発見。
一日がかりで何とか整備して、まともになった模様。
コルカー
分解中 4個のピースで成るのがジョー
ジョーの拡大写真
今日は問題なく瓶詰めできました。
久しぶりにリリース可能なリースリングを
瓶詰めできました。やさしい香りのリースリング
です。やれやれ。
リースリングの瓶詰め
We had trouble with corking as there was small bubbles
coming out from the corked bottle top. We could not tell
the cause and spent some days to find it out. Finally the cork was
not the problem therefore we came to judge there was something
wrong with the corking machine. I had no choice but disassemble
the corking machine. The result; a small piece of cork came to be
pinched between the two pieces of jaw which compress the cork and
small slit made resulted in cutting the surface of the cork in its
vertical direction. I spent one whole day to repair the machine.
Today we had smooth corking operation and bottled Riesling. The
Riesling with very tender aroma.
Good grief!
私の葡萄つくりワインつくり
北信州の土地と気候に適した栽培方法で、自然の恵みを最大限取り込んだ葡萄からのワインづくりを目指しています。健康的な葡萄からできた、高品質で本物の、優しくて上品なワインを追求しています。日本の食事にもよく合う、思わずにっこりしてしまうワインです。日 | 月 | 火 | 水 | 木 | 金 | 土 |
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